Kaj boste našli na novi spletni strani ZAHODNI EZOTERICIZEM

Nova spletna stran ZAHODNI EZOTERICIZEM predstavlja razširitev spletne strani TEOZOFIJA V SLOVENIJI, in sicer v tem smislu, da prinaša vsebine, ki so povezane z zgodovino ezoteričnih tradicij oziroma tokov, eden od katerih je tudi teozofski.

 

 

Na spletni strani ZAHODNI EZOTERICIZEM se želimo posebej posvetiti odstiranju ezoterične tradicije na Slovenskem in odkrivanju ter raziskovanju življenja in dela tistih posameznic in posameznikov ter skupin, ki so pomembno prispevale k bogastvu naše duhovne dediščine. V zvezi s tem imamo v mislih predvsem svetovno znano spiritistko in teozofinjo ADELMO VON VAY – svetovno popotnico, pisateljico in teozofinjo ALMO MAKSIMILJANO KARLIN – začetnika organiziranega teozofskega gibanja na Slovenskem, zdravnika in teozofa DR. EDVARDA ŠERKA – zdravilca in homeopata JURIJA HUMARJA – krščanskega mistika in pisatelja JAKOBA LORBERJA – in številnih drugih ter nenazadnje izredno pomembno in razvejano raziskovanje SLOVENSKEGA STAROVERSTVA.

Tako boste zaenkrat na spletni strani ZAHODNI EZOTERICIZEM našli nekaj pojasnil v zvezi s tem, KAJ JE ZAHODNI EZOTERICIZEM? pa tudi KAJ JE TEOZOFIJA?

Doslej je na spletni strani objavljenih največ vsebin, ki so povezane z izjemno spiritistko in teozofinjo ADELMO VON VAY in dejavnostim ter dogodkom, ki so povezani z našim raziskovanjem njenega življenja in dela. Tako boste na spletni strani našli stran, ki je posvečena SIMPOZIJU o življenju in delu Adelme von Vay, ki se je odvijal decembra leta 2012 v Narodni univerzitetni knjižnici v Ljubljani in v kartuziji Žiče, in na kateri so predstavljeni vsi dogodki, ki so se odvijali v času simpozija, vključno s prispevki predavateljev. Posebna stran pa je posvečena častnemu gostu simpozija, gospodu RUDOLFU PASSIANU, človeku, ki je najbolj zaslužen za to, da Adelma von Vay ni povsem utonila v pozabo.

V zvezi z Adelmo von Vay boste na spletni strani našli še stran, posvečeno našemu študijskemu obisku v BUDIMPEŠTI, na katerem smo odkrivali sledi, ki jih pustila v Madžarski prestolnici, pa tudi strani, ki sta posvečeni GRAFIKAM, ki jih na podlagi simbolov v knjigi Duh, sila, snov, za razstavo ob simpoziju pripravil portugalski slikar Joma Sipe, in stran, ki je posvečena ARHIVU, ki smo ga oblikovali za potrebe raziskovanja življenja in dela Adelme von Vay.

Pod kategorijo KNJIGE boste našli stran posvečeno knjigam ADELME VON VAY in knjigam ALME MAKSIMILJANE KARLIN.

Kategorija BLOG pa je tista stran, na kateri lahko preberete vsebine, ki so predmet pričujočega prispevka, in na kateri boste v bodoče našli prispevke o vseh novostih na spletnih straneh ZAHODNI EZOTERICIZEM in TEOZOFIJA V SLOVENIJI.

Ne nazadnje je na spletni strani prisoten tudi obrazec za KONTAKT, preko katerega lahko stopite v stik z urednikom, če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z vsebinami na spletni strani ZAHODNI EZOTERICIZEM.

Želim vam prijetno brskanje po spletni strani in uspešno preučevanje njenih vsebin.

Anton Rozman

Sledite nam na naši FACEBOK strani.

Dodaj odgovor

Dodaj odgovor

Z uporabo te strani se strinjate z namestitvijo piškotkov, kot je opisano v naši Politiki zasebnosti.