Razkrivanje zavesti – Pregled

Edi Bilimoria / RAZKRIVANJE ZAVESTI / Shepherd-Walwyn (Publishers) Ltd, London, 2022

Pred slabim letom dni sem dobil od teozofskega kolega, Edija Bilimoria, v pregled njegovo obsežno delo Odstiranje zavesti – Raziskovanje živega vesolja in inteligentnih moči v naravi in ljudeh, ki ga je njegov založnik označil za prelomnico v literaturi, ki se nanaša na tradicijo perenialne filozofije. In to z razlogom. Kajti obsežna trilogija (z dodanim četrtim zvezkom), ki šteje kar 1213 strani, prinaša celovit vpogled v svetovno tradicijo univerzalne modrosti in jo sooči z utesnjenimi prepričanji materialistične znanosti ter poveže s spoznanji razsvetljene znanosti, ki temelji na dognanjih relativnostne in kvantne fizike.

 

 

Delo predstavlja avtorjevo življenjsko delo, ki ga je pripravljal skozi obdobje dvajsetih let, in predstavlja neizmerni zaklad informacij in virov, ki jih je avtor kopičil skozi obdobje petdesetih let. Izhajajo iz vseh tradicij ezoterične filozofije, okultizma in religij po svetu, kakor tudi iz številnih področij znanosti.

Osnovna teza, ki jo avtor razvija skozi trilogijo, je ta, da sodobna materialistična znanost ni zmožna pojasniti številnih problemov v zvezi s človekovim življenjem in zavestjo – da je to mogoče le s pomočjo tradicije večne filozofije in razsvetljene sodobne znanosti. To pa preprosto zaradi tega, ker ljudje nismo mehanska fizična, ampak duhovna bitja, v katerih odseva zapletena struktura vesolja.

Delo odlikuje izredno metodičen pristop, s pomočjo katerega je avtor strukturiral celotno delo, tako da bi zaradi tega gotovo lahko nosilo še dodaten podnaslov: »Vodnik za nepoučene«. »Vodnik« zato, ker z uporabo številnih orodij vodi bralca po poti spoznavanja enovitega telesa celovite Modrosti in univerzalnosti skrivnih učenj vseh kultur in religij. »Nepoučene« pa zaradi tega, ker obstoj te »philosophia perennis – večne Modrosti, podpirajo sklepanja in dokazi sodobne znanosti in ker je to spoznanje v nasprotju s prevladujočim soglasnim diktatom nevro-znanosti, da mišljenje generirajo možgani, pri čemer je zavest le moteč stranski produkt.

Več o knjigi lahko preberete v RAZKRIVANJE ZAVESTI –  PREGLED, Anton Rozman na spletni strani KAJ JE TEOZOFIJA.

Dodaj odgovor

Z uporabo te strani se strinjate z namestitvijo piškotkov, kot je opisano v naši Politiki zasebnosti.