Simpozij o življenju in delu Adelme von Vay – 1. dan, Ljubljana

3. decembra 2012 je pod pokroviteljstvom Inštituta za preučevanje krščanskega izročila in občine Slovenske Konjice v Narodni univerzitetni knjižnici v Ljubljani potekal prvi dan mednarodnega Simpozija o življenju in delu Adelme von Vay.

 

 

Kot častni gost se je simpozija udeležil g. Rudolf Passian, švicarski raziskovalec parapsihologije, šamanskih tradicij in alternativnih metod zdravljenja ter pisec knjižne uspešnice PSI Abenteuer. Njegova življenjska zgodba je bila tesno prepletena z Adelminim delom in prežeta z vrednotami njenega nauka, zato je poskrbel, da njeno delo ni povsem zašlo v pozabo s tem, da je podprl ponatise nemškega izvirnika knjige Duh, sila, snov in k njim prispeval obširne spremne besede ter vse to tudi objavil na spletu.

Sicer pa se je prvi dan simpozija se je začel z nagovori direktorice Narodne in univerzitetne knjižnice, gospe Mateje Komel Snoj, župana občine Slovenske Konjice, gospoda Mirana Gorinška in direktorja Inštituta za preučevanje krščanskega izročila, gospoda Alana Širca. Nadaljeval pa se je z uvodnimi predavanji organizatorjev simpozija.

Želja organizatorjev simpozija je bila, da k sodelovanju povabijo čim večje število raziskovalcev, ki imajo kaj povedati o življenju in delu Adelme von Vay, od akademikov do ljubiteljskih raziskovalcev, zato so bili tudi prispevki zelo različnega značaja, od akademskih do takšnih povsem poljubne narave.

Na spletni strani SIMPOZIJA boste tako našli seznam in povezave do predstavitev udeležencev simpozija, pa tudi foto-galerijo, ki vam bo predstavila nekaj utrinkov s simpozija.

Anton Rozman

Sledite nam na naši Facebook strani.

Dodaj odgovor

Z uporabo te strani se strinjate z namestitvijo piškotkov, kot je opisano v naši Politiki zasebnosti.