Simpozij o življenju in delu Adelme von Vay – 2. dan, Žiče

Drugi dan mednarodnega Simpozija o življenju in delu Adelme von Vay v prostorih kartuzije Žiče se je začel z nagovoroma župana Slovenskih Konjic, gospoda Mirana Gorinška, in konjiškega nadžupnika in arhidiakona, gospoda Jožeta Vogrina in nadaljeval s kulturnim programom, ki so mu sledila predavanja udeležencev simpozija.

 

 

Na spletni strani SIMPOZIJA boste našli seznam in povezave do predstavitev udeležencev simpozija, pa tudi foto-galerijo, ki vam bo predstavila nekaj utrinkov s simpozija.

Program simpozija v Žičah se je zaključil s skupnim kosilom udeležencev simpozija v znameniti gostilni Gastuž, najstarejši gostilni na Slovenskem, nato pa nadaljeval v Slovenskih Konjicah, kjer je bila organizirana dobrodelna okrogla miza v organizaciji Društva prijateljev mladine Slovenske Konjice in Območnega združenja Rdečega križa Slovenske Konjice. Simpozij pa se je zaključil s slavnostnim dobrodelnim koncertom z nazivom Svetloba zvoka.

O zadnjih dveh dogodkih je lokalna televizija v Slovenskih Konjicah posnela video, ki si ga lahko ogledate na naslednji POVEZAVI.

Anton Rozman

Sledite nam na naši Facebook strani.

Dodaj odgovor

Z uporabo te strani se strinjate z namestitvijo piškotkov, kot je opisano v naši Politiki zasebnosti.